PERSONLIG HYGIEJNE

Hvorfor skal man vaske sig – og hvorfor skal det ske uden badetøj?
Mange gæster prøver desværre at gradbøje reglen om afvaskning af kroppen inden benyttelse af Vestbads faciliteter, og mange står under bruserne med badetøj! Ingen af delene er acceptabelt.

Af hensyn til hygiejnen i bassinvandet er det meget vigtigt, at der foretages afvaskning af kroppen, inden bassinerne benyttes. Alle efterlader “smuds” i bassinvandet i form af slim, snot, sved, kosmetikrester, hår, døde hudceller og forskellige sekreter fra kroppens naturlige åbninger, heriblandt også urin, som naturligt forlader kroppen under opholdet i vandet.

Flere gange om året gør vi en ekstra indsats for at informere om Vestbads hygiejneregler. Under vask-dig-kampagnerne runder livredderne ekstra hyppigt i baderummene og vejleder gæsterne. Vi ønsker at opretholde et højt hygiejneniveau – til glæde for alle brugerne.

Vi har strenge regler omkring det “at vaske sig”
Følg anvisningerne i baderummene og anvend altid bruserne uden badetøj på. Hvis badetøjet lægges på gulvet under bruseren, skylles sæbe og snavspartikler ned i badetøjet og bringes med ind i bassinerne. Læg derfor badetøjet i holderne i baderummene, inden du går under bruseren.

Vi ønsker at opretholde et højt hygiejneniveau – til glæde for alle brugere.
Forklaringer som: “Jeg har lige vasket mig hjemmefra” eller “Jeg må ikke vise mig nøgen” er ikke gode forklaringer hos os. Personalet har ingen mulighed for at vurdere, hvem der har vasket sig hjemmefra, og hvem der ikke har.
Vi pointerer, at vi ikke skelner til enkeltes holdning eller religion, men kun til hygiejne.

  • Vask altid din krop uden badetøj eller anden form for beklædning.

  • Placér badetøjet i de dertil indrettede holdere i baderummet, når du benytter brusefaciliteterne.

  • Respektér Vestbads retningslinjer og personalets anvisninger.

Hvorfor klor i vandet?
Det er et krav fra Miljømyndighederne, at der skal være klor i bassinvandet for at desinficere og sænke risikoen for infektioner. Imidlertid er klor et kemikalie, som vi ønsker at bruge så lidt af som muligt. Mangelfuld afvaskning giver større klorforbrug og medfører forurenet klor i vandet, det giver en kraftig klorlugt i svømmehallen og øger risikoen for at der aflejres smitsomme infektioner i vandet.

I svømmehallens maskinrum følger vi konstant klorindholdet i bassinerne. Derudover tages der manuelle klorprøver flere gange dagligt og miljømyndighederne kontrollerer uanmeldt vandkvaliteten 12 gange årligt.