RENOVERING AF FRILUFTSBADET

Vestbads historiske friluftsbad bliver restaureret og ført tilbage til sin oprindelige stand. Den A.P. Møllerske Støttefond har bevilget 31,8 mio.kr. til projektet. Det vækker stor glæde hos borgmestrene i Rødovre og Brøndby. Kommunerne ejer Vestbad og betaler 13 mio. kr.

Da friluftsbadet blev indviet i 1958 var det arkitektur af høj kvalitet og et godt eksempel på udviklingen af det moderne velfærdssamfund med lige muligheder for alle. Friluftsbadet er i dag nedslidt og medtaget, og vandbehandlingsanlægget lever ikke op til tidens krav. Nu bliver bassinerne, parkanlægget, trafiklegepladsen med ”hønen” samt de oprindelige bygninger genoprettet, så det kommer til at fremstå, som da det i sin tid blev bygget – men med ny og tidssvarende teknik.

”Det er en fantastisk gave, vi har fået. Friluftsbadet har været et yndet udflugtsmål for tusindvis af familier, siden det blev indviet som et af Danmarks første friluftsbade for næsten 60 år siden. Alle, der er vokset op i vores område, kender det, og mange har gode minder derfra. Selvom vi ikke har strandkanten lige uden for døren, får fremtidens generationer et helt særligt lokalt tilbud, hvor de kan nyde vandet, solbade og lege under åben himmel i trygge rammer. De kan godt begynde at glæde sig”, siger Rødovres borgmester Erik Nielsen.

Det indendørs område har de senere år gennemgået en omfattende udbygning og renovering. I perioden 2004-2011 blev badet ud- og ombygget for 61 mio.kr., og der er netop igangsat en stor renovering for yderligere 70 mio.kr., så det bliver topmoderne.

”Når det hele står klar, er der ingen tvivl om, at vi får et Vestbad, der er bedre end nogensinde, og som vi kan være endnu mere stolte af at have i vores nærområde. Brugerne får en ’wauw-oplevelse’ indendørs, og med genoplivningen af det smukke, gamle friluftsbad og parken bliver det enestående. Det er en kulturhistorisk perle. Vi er meget taknemmelige for, at man kan se den store værdi i Vestbad, og at man støtter op om det”, siger Brøndbys borgmester og formand for Vestbads bestyrelse Kent Max Magelund.

Situationsplanen for Friluftsbadet
Mod vest kommer parkanlægget med en solskråning, hvor man kan ligge privat i små gryder. I det nordøstlige hjørne ligger badeanlægget med bassiner og den kendte udspringsvippe, der er formet som et V. Det sydøstlige hjørne bliver for de små børn op til syv år, som kan boltre sig i soppebassiner, sandkasser, på trafiklegepladsen og ikke mindst den farvestrålende vandskulptur “hønen”.
Klik på tegningen, hvis du ønsker at se den i stor format.

Fakta om Vestbad

  • Vestbad ligger på grænsen ml. Rødovre og Brøndby og er ejet af de to kommuner i fællesskab.
  • Det blev indviet som friluftsbad i 1958.
  • I 1970 blev det udvidet med indendørs svømmehal og træningshal.
  • Siden er det blevet udvidet med bl.a. wellness-afdeling og vandlegeområde.
  • Vestbad havde 276.000 besøgende i 2016.

Fakta om restaurering af friluftsbadet

  • Rødovre og Brøndby kommuner har fået tilsagn om støtte på 31,8 mio.kr fra Den A.P. Møllerske Støttefond til restaurering af Vestbads friluftsbad og park, og det forventes, at friluftsbadet herefter bliver fredet.
  • Parken og helhedsplanen for området er oprindeligt tegnet af den internationalt anerkendte landskabsarkitekt C. Th. Sørensen.
  • Kommunalbestyrelserne skal i henholdsvis februar og marts officielt tage stilling til modtagelsen af gaven og medfinansiering af 13 mio.kr., som støtten er betinget af.